Leave a comment

Am vazut: Godzilla (2014)

Godzilla 2014Am așteptat Godzilla cu anumite rezerve, în primul rând pe fondul aglomerării de filme cu monștri și eroi din ultima vreme. Totuși, fiind fan al genului, n-o puteam lăsa pe mama șopârlelor să-mi scape printre degete.

Partea bună a filmului e că am avut nu unul ci trei monștri în film, toți fiind destul de interesanți și foarte bine realizați – se vede că o mare parte din bugetul vehiculat de 160 milioane de dolari s-a dus în această direcție. Pe lângă celebrul gușter supradimensionat, apar două creaturi ciudate, dar al naibii de rezistente și de înfricoșătoare, numite MUTO (Massive Unidentified Terrestrial Organisms) care se hrănesc cu deșeuri nucleare.

Filmul primește astfel un bonus la capitolul monștri, dar un minus la capitolul actori. Piesele de rezistență în materie de actorie ale filmului – Bryan Cranston și Juliette Binoche – [SPOILER] mor prea devreme și îi lasă pe apaticii Aaron Taylor-Johnson și Elizabeth Olsen ”să se descurce”. Sadly, cei doi nu se ridică la nivelul pe care-l așteptam – sunt șterși și previzibili, iar scenariul presărat cu o serie de clișee nu-i ajută prea mult.

Godzilla, varianta 2014 e un film ok dacă ești fan al genului, dar nu pot spune că pierzi mare lucru dacă-l sari.

Nota 7 / 10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: