1 Comment

Nu mai pot cu Madalina…

Hai sa trec un pic la blasfemii….

Mi s-a luat de circul media din jurul sinuciderii Madalinei Manole. Ma sufoca la fiecare pas. Bun, a cantat frumos, a fost vedeta, or smth. A murit pt ca asa a vrut. A inghitit insecticid. Nu a omorat-o nimeni ca pe Mihaela Runceanu, nu a fost implicata intr-un accident nefericit ca Teo Peter sau Lady D. S-a sinucis. S-a dus pentru ca a vrut.

Imi permit sa sar un pic calul in ziua inmormantarii ei si spun ca a bravat. S-a sinucis de ziua ei. Ce e tragic in asta? E o tragedie pentru familia ei, pentru cei apropiati, cei care o iubeau. Intre ei ar fi trebuit sa ramana incidentul si durerea… Nu sa o vad pe Madalina Manole in cosciug, pe prima pagina in tabloide, nu sa scoata revistele glossy editii speciale cu ea si nu sa umple Reabilitatea TV si Atenta 3 spatiul de emisie 3 zile cu evenimentul. Pe fata care avea parul de foc nu o mai asculta nimeni de 10 ani, dar moartea vinde. Bine ca ne inmormantam mortii dupa doar 3 zile, dupa care uita toata lumea subiectul (cu exceptia lui Dan Diaconescu).

Sinuciderea e o alegere prea complexa pentru a ma apuca sa o dezbat in cateva randuri, dar e totusi alegerea cuiva, ceea ce face ca evenimentul sa fie mai putin apasator decat pierderea accidentala a cuiva drag. Mass-media a inventat un joc pe cat de simplu, pe-atat de ingenios, iar gloata a intrat in joc imediat. “Va iertam ca ati uitat de omul asta timp de 10 ani, dar e OK sa fiti ignoranti si sa o plangeti acum, noi va oferim suport tehnic”.

Poate ca impactul ar fi trebuit sa fie mai mare in cazul mortii lui Mile Carpenisan, care a trait o viata printre gloante si a fost doborat de un furuncul. Dar suntem o tara balcanica… Sau latina, sau est europeana, dupa cum ne avantajeaza contextul. Nu am nimic cu Madalina Manole, cine are peste 3 neuroni va intelege ca postul asta e rezultatul exasperarii la care m-a adus intoxicarea media prin aceasta pseudo-tragedie a maselor.

Si ma mai macina ceva care pentru mine e la fel de important ca sinuciderea Madalinei: de ce dracu’ ti-ai lipi stickere cu “baby on board” pe masina? Speri ca dobitocul neatent care in mod normal te-ar tampona va reusi sa citeasca semnul, se va induiosa ca esti cu plodu’ si te va feri?

Advertisements

One comment on “Nu mai pot cu Madalina…

  1. A fost egoista de doua ori: prima data ca a facut un copil la varsta asta, a doua oara ca l-a lasat si singur. Unii si-ar da o mana, un picior sa mai traiasca cateva zile, ea a baut insecticid. Selectie naturala, nu crezi?
    Chestia cu stickerul plod inauntru e utila atunci cand soferul conduce foarte prudent. Macar nu-l injura participantii la trafic cu ” baga-mi-as……..”, ci cu “baga-mi-as……., asta s-a si reprodus”. Plus pentru stimularea creativitatii 😀
    Daca iti trebe, am pe acasa vreo 20. Le-am primit gratis de la niste asociatii, dupa ce mi-au f….t creierii cu ce producte e indicat sa imi cresc plodul personal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: