Leave a comment

Povestea trista a fericitului Ali Abbas

Ali Ismail Abbas este un tanar irakian ai carui parinti au fost ucisi in timpul atacului aliatilor (intre care ii amintim pe americani, englezi, italieni, olandezi) asupra Irakului, cu scopul oficial de a elibera tara de teroristul Saddam Hussein si pentru a gasi armele de distrugere in masa care de fapt n-au existat niciodata.

O racheta a fost proiectata spre casa lui, iar 16 membri ai familiei sale, printre care parintii si fratele sau, au murit. In timpul atacului, tanarul Ali a fost ranit grav si si-a pierdut ambele brate. Acum e mutilat pe viata: nu are maini  si s-a ales cu cicatrici urate pe piept si pe burta, in urma exploziei. Mai tarziu, tanarul a ajuns sa fie tratat de medicii englezi, dupa care s-a stabilit in Marea Britanie. De curand, Ali Abbas a obtinut cetatenia britanica, si intr-un interviu a declarat ca e mandru de asta, ca s-a integrat foarte bine in societate si ca simte ca trebuie sa dea ceva inapoi acestei tari. Povestea o gasiti aici.

Ceea ce ma tulbura este felul in care o tara pleaca in razboi din motive economice, folosind un pretext mincinos, cum omoara familii, rastoarna ierarhii, nimiceste familia unui copil, il lasa fara membre, dupa care il face sa isi doreasca sa devina cetatean al acestei tari. E cinic felul in care familia lui Ali a fost omorata, apoi copilul mutilat a fost adoptat si a ajuns sa se simta chiar prost pentru ca englezii s-au purtat atat de frumos cu el.

Suntem legume.

Foto: The Sun

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: