Leave a comment

Nimic despre pietoni

Avem probleme cu traficul, cu transportul in comun, cu gropile, semnele de circulatie si mai ales cu numarul de masini. Da bine sa te intereseze de problemele orasului, care au ca principal barometru numarul autoturismelor. Dar de pietoni ii pasa cuiva? N-am auzit vreodata discutii aprinse despre ei. Stiti, oamenii aia care merg pe trotuar zi de zi. Cu alte cuvinte, cetatenii.

In Pipera trotuarul e captusit cu masini, trebuie sa faci slalom pentru a ajunge la destinatie, iar toamna baltile amplasate strategic te obliga sa o iei pe linia de tramvai. Pe unele strazi din aceasta frumoasa capitala europeana nu exista trotuar. Nici pe stanga, nici pe dreapta. Pot sa va dau si un exemplu, e vorba de o strada prin care se iese din Parcul Tineretului.pe langa Sala Polivalenta. Probabil ar trebui sa venim prin parc doar cu masinile, eventual sa fie interzis accesul pietonilor.

Am mers 12 ani in cartier pe un trotuar plin de balarii, pentru ca cel opus avea mai multe denivelari decat avea Pamela Anderson in floarea varstei. Acum ca Piedone reface strada, modifica si trotuarul, atat de ingust incat cu siguranta n-ar incapea pe el. Domnule Doctor O, lasati autostrazile suspendate si ocupati-va un pic si de cei de-aici, de pe pamant.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: