Leave a comment

Ce înseamnă urgenţă la medicul de familie?

De fiecare dată când ajung la medicul de familie văd acelaşi anunţ la avizier: “Au prioritate gravidele şi urgenţele”. Bun, cu gravidele e destul de evident, le observi cu uşurinţă şi le cedezi locul înaintea ta. Dar ce înseamnă urgenţă la medicul de familie? Mâini amputate? Cap spart? Stop cardiac? Când ai o urgenţă medicală, mă gândesc că mergi direct la spital.

Deci care e relevanţa mesajului cu urgenţele la medicul de familie? Eu m-am gândit că e vorba de cazurile în care te-ai îmbolnăvit subit şi mergi la medicul de familie pentru un tratament “în timp real”. Ştiţi, dureri de cap insuportabile, otită, chestii din astea pentru care nu-ţi vine să stai la coadă 3 ore, nu de alta, dar te doare atunci, în momentul ăla. Se pare că nu-i aşa, din moment ce trebuie “să-ţi aştepţi rândul” chiar dacă îţi anunţi doctorul că  ai o problemă pe moment.

Aşadar, ca să n-aveţi probleme, cel mai bine e să anunţaţi durerile de cap, răcelile şi alte forme de îmbolnăvire preventiv, cu câteva zile înainte de apariţia simptomelor. Nu de alta, dar în curând vom fi obligaţi prin lege să plătim consultaţiile la medicul de familie fără programare. În felul ăsta le uşurăm şi noi munca domnilor în halate cu buzunare lărgite.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: