Leave a comment

Casă, amară casă

Nu reuşesc să îi inţeleg pe oamenii care vor să îşi cumpere apartamente noi, din complex rezidenţial. În orice ţară civilizată, probabil ar fi de preferat să îţi iei un astfel de apartament, dar la noi, mai bine te lipseşti. Din fericire nu m-am confruntat în mod direct cu dezvoltatorii, despre care am auzit însă numai poveşti horror…

Să vedem, avantajele apartamentelor noi: sunt ceva mai spaţioase, nu necesită modernizare.

Dezavantaje: costă mai mult decât un apartament vechi similar, au numai pereţi falşi prin care se aude din bucătărie până şi clipocitul apei când scapi răhăţelul în WC, sunt în câmp, nu sunt terminate la timp (de aici atâtea alte probleme, nu eşti conectat la toate utilităţile, nu te poţi muta la data din contract în apartament, nu sunt puse în funcţiune lifturile, nu sunt terminate drumurile de acces etc).

Deci, de ce să te muţi în apartament nou din carton, pe care să dai cu 20-30.000 de euro mai mult, când poţi opta pentru un apartament normal, dintr-un bloc solid? În urmă cu câţiva ani aş fi putut da vina pe naivitatea cumpărătorilor, care nu ştiau la ce se înhamă şi credeau fiecare cuvânt pe care îl auzeau din gurile constructorilor, dar astazi toată lumea ştie câţi ţepari şi mincinoşi se învârt în domeniul ăsta… Snobismul a devenit o artă prea scumpă pentru oamenii cu cap.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: