1 Comment

ŞOC!!! Cutremur de 9 grade la Chitila!

Mda… N-a fost niciun cutremur, staţi liniştiţi, dar vă zic eu sigur că ne paşte unul. Doar toate ziarele au avut informaţia asta pe prima pagină în ultimele zile, şi nu se poate să ne mintă ca pe proşti, nu?

Una din cele mai mari greşeli pe care le poate face presa este să-şi mintă cititorii de dragul senzaţionalului. E cu atât mai josnic când speri să obţii vânzări bune apelând la panică. Tsunami, comete, încălzire globală, gripă aviară, porcină, antrax, noua eră glaciară, alinierea planetelor, schimbarea polilor Pământului, explozii solare, toate ne-au şters de pe faţa pământului până acum. Mai nou, vin cutremurele-gigant… OK, Haiti, Chile… am înţeles, dar nu suntem prima generaţie care a descoperit că oamenii mor când se produc cutremure.

Suntem în schimb prima generaţie care face bani din asta. Avem strategii avansate de marketing, directori de content plătiţi cu zeci de mii de euro lunar, şi la sfârşitul zilei ne întrebăm de ce se închid ziarele. Alea pe care nu le citeşte nimeni, care sunt cumpărate doar pentru cărţi (pe care de asemenea nu le citeşte nimeni, dar dă bine să ai biblioteca plină) sau CD-uri cu Ştefan Bănică şi Holograf. Şi ar mai fi alea care deschid ediţia cu un cutremur şi cu ţâţe pe prima, a doua, a treia, a 567764-a şi ultima pagină (am zis de a treia, da?)

Oamenii şi-au construit buncăre, şi-au cumpărat măşti cu care umblau pe străzi (chiar ieri am văzut un porc într-un X5 cu mască pe rât, se ferea artistic de gripa porcină), s-au vaccinat, şi-au făcut provizii, unii naivi se mutau din case când televiziunile promovau previziunile apocaliptice ale lui Hâncu. Ştiţi povestea cu ciobănaşul care striga “lupul !!”… Cred că la un moment dat vor ajunge şi gospodinele şi mecanicii să se sature de-atâta apocalipsă…

Advertisements

One comment on “ŞOC!!! Cutremur de 9 grade la Chitila!

  1. Ma, dar stii ca esti destept!? Te aprob la fiecare virgula si punctulet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: