Leave a comment

Boc cel stâng

Personajul ăsta îmi e tare antipatic, la fel cum îmi sunt aproape toţi politicienii noştri dragi. Boc însă are acea mină de copil inofensiv, care preferă să poftească musca afară din casă, în loc să-i dea cu pliciul. El nu poate să greşească întenţionat, că e mititel, cât rău poate face un ţânc de 1,50 m? Nu-l poţi bănui decât de intenţii bune, venite din corazon, nu? Nu.

E evident că toate ideile lui Boc sunt filtrate întâi de chelia lucioasă a lui Băse, dar totuşi micuţul a primit o jucărie mare, guvernul,  şi trebuie să înveţe să se joace cu ea. Ce mă enervează pe mine azi la Boc e altceva. El lider maximo al unui partid devenit peste noapte de dreapta, cu principii, doctrină, tot tacâmul, acest Napoleon de Dâmboviţa, cerea un guvern de dreapta, liberal, cu PNL, pe care nu l-a primit. Acum, vine cu idei trăznite, şi le cere unor oameni care conduc mecanisme-cheie ale economiei să renunţe la salariile mari. Mişto ideea asta “de dreapta”… E o cerinţă parşivă, pentru că ea dă bine la TV, gospodinele vor fi de acord că e urât ca directorul Eximbank sau judecătorii, sau conducătorii Fondului Proprietatea să primeacă salarii de zeci sau sute de mii de euro. Dar în felul ăsta îţi baţi joc de oamenii competenţi.

Nu munceşte nimeni din dragoste de patrie. Boc are o problemă atunci când vrea profesioniţi în fruntea unor instituţii şi le cere să îşi asume riscuri uriaşe, şi să le conducă exemplar, pe un salariu de tarabagiu. Ce e cu adevărat enervant e că mini-premierul ştie asta, dar cere salarii mici tocmai în ideea de a părea un erou al săracilor, să se vadă că el ia de la cei bogaţi şi le dă celor năpăstuiţi.

Urât domle, urât. Oricum, eu îi urez micuţului numai succesuri în a găsi acei oameni competenţi şi patrioţi care îşi vor asuma riscul de a controla sute de  milioane de euro pe un salariu de 4.000 de lei, sau de a-i găsi pe judecătorii incoruptibili, remuneraţi suficient cât să facă piaţa, să-şi achite facturile şi să plece în concediu 5 zile la Pucioasa.

A, şi domnişorule Boc, ştiu că l-ai căutat pe goagăl pe Isărescu şi ai aflat că are salariu mic la BNR, ştiu că e un tip competent… Dar te anunţ că are o vârstă şi că e milionar în euro, nu cred că-l mai mişcă pe el cumva un salariu bun. Poate ar trebui să te întrebi cum a fost plătit de-a lungul timpului Isărescu de a ajuns să-şi permită să lucreze acum pe un salariu modic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: