3 Comments

RRIP (sau Romania Rest In Peace)

Se pare că Toni Tecuceanu nu a murit din cauza gripei porcine până la urmă, ci pentru că a contractat o bacterie în timp ce era internat la Terapie Intensivă. Consider că iniţial s-a făcut prea mare tam-tam în jurul acestui pseudo-star, al cărui nume nimeni nu îl cunoştea până mai ieri. Din nou, nu vreau să o dau în teoria conspiraţiei, dar autorităţile şi mass-media au speculat la maxim subiectul, şi aşa s-a ajuns la isteria vaccinării în masă. Acum s-a aflat că totul a fost o minciună muşamalizată. Deh, semeni vânt, culegi furtună.

Totuşi e vorba de viaţa unui om, şi acum poate ar fi cazul ca presa să speculeze subiectul mai puternic decât în urmă cu o lună, pentru că asta e ocazia de a trage un semnal de alarmă real, mult mai dureros decât gripa porcină, care până una-alta a omorât mai puţini oameni decât gripa normală. Vorbesc despre infecţia numită sistemul medical românesc, condiţiile improprii din spitale şi felul în care sunt trataţi pacienţii, din punct de vedere uman şi medical. Omul ăsta a intrat în spital bolnav, iar aici s-a îmbolnăvit mai rău şi a murit. Iar medicii au refuzat timp de o lună să prezinte familiei dosarul medico-legal. Asta e ţara, ăsta e sistemul care ne omoară.

Din păcate am luat contact destul de des cu spitalele în ultima vreme, atât ca pacient cât şi ca vizitator, şi pot să spun că mi-a ajuns cât pentru două vieţi. Când eşti bolnav şi eşti trimis să îţi cumperi pansamente, fire cu care să fii cusut sau medicamente necesare vindecării (!!!), ajungi să te întrebi ce cauţi acolo. Iar dacă nu bagi adânc mâna în buzunar pentru şpăgi nu te bagă nimeni în seamă. Nu îţi explică nimeni ce ai, ba chiar doctorii se răstesc la tine pentru că le mănânci timpul aiurea. De asistente nu mai vorbesc, fără şpagă uită să îţi administreze medicamentele, să te cheme la masă sau să schimbe aşternuturile. Uneori afli că de fapt stai în patul respectiv, internat fiind, din bunăvoinţa lor, nu pentru că ai contribuit o viaţă cu bani la CAS. O rudă a unui prieten era în stare critică în spital iar doctorii i-au trimis de Crăciun familia să caute în Bucureşti o farmacie deschisă, pentru a cumpăra medicamente, că ei nu aveau.

Deci să nu ne surprindă că Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii contractate în spital. Să nu ne mire că medicii au făcut tot posibilul să ascundă adevărul. Mai bine să băgăm la cap şi să deschidem ochii, pentru că presa nu o va face pentru noi. Ei vor scrie mâine tot de Botezatu şi de studentul porno. Azi am avut Tecuceanu, mâine pornache.

Advertisements

3 comments on “RRIP (sau Romania Rest In Peace)

  1. bine zis. am un sentiment de deja vu. sper ca oamenii din spitale sa devina “oameni” si nu animale. sa inteleaga ca bolnavii nu ajung acolo de bunavoie si chiar nu este nevoie sa-i storci de ultimul leut, imprumutat si ala, pentru a-i da atentie si a-l trata. eu cred ca doar 10% din medici refuza sa ia spaga si doar 1% din asistente isi fac treaba ca sunt platite si nu din alte motive. RIP Romania!!!!!

  2. 10% din medici nu cer spaga,dar daca la bagi bani in buzunar nu te refuza.K sa nu mai spunem k de onorariul pentru operatii nu afli de la ei in mod direct,afli de la ceilalti pacienti care si ei la randul lor afla de la catelusii aia mici si turbati care iti schimba asternuturile si perfuziile pe bani.Este un sistem intreg de facut bani,chiar daca la prima vedere cand patrunzi intr-un spital pare vechi,murdar,cu pereti cu igrasie,fara caldura si paturi vechi de pe vremea lui Ceasca.Toata lumea face bani,pana si femeia de serviciu k sa spele pe jos in camera cere bani.Si k sa inchei int-o nota putin ironica,toate astea stiti de ce se intampla?
    Pentru k nu platim suficienti bani la CAS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: