3 Comments

Pe ce dată să fim inimoşi

Se apropie cu paşi mărunţi Valentine’s Day, numită de unii Ziua Îndrăgostiţilor, de alţii un kitsch importat de la americani. În realitate, sărbătoarea are origini latine :-). Legenda spune că împăratul roman Claudiu al II-lea s-a lovit de refuzul oştenilor de a merge la luptă, pentru că aceştia preferau să stea acasă cu familiile. Astfel, a dat ordin ca soldaţii să nu se mai căsătorească (vizionar, nu glumă), sperând ca aceştia să se dedice armatei. Tot în acea vreme se spune că ar fi existat un preot creştin, Valentin, care îi cununa pe tineri în secret. Preotul romantic a fost prins în cele din urmă de gărzile împăratului şi executat.

Pe de altă parte, avem Dragobetele, o sărbătoare românească. Să o păstrăm deci, să o iubim, să o promovăm. Doar că lumea habar n-are când se sărbătoreşte Dragobetele. Bine, generalizez, dar să fim serioşi, câţi dintre voi ştiau că sărbătoarea are loc pe 24 februarie? Eu încerc să reţin în fiecare an, şi doar Google reuşeşte să mă scoată din bucluc. Să revenim. Spre deosebire de romanticul preot Valentin, Dragobetele nostru (fiul Babei Dochia) era un bagabont şi jumătate, care agăţa fetele prin metode sprecifice vremurilor :-). De Dragobete, în unele zone ale ţării fetele şi băieţii pleacă împreună în padure în căutarea florilor de primăvară, dar sfârşesc găsind alte minunăţii.

Poate că ar fi bine să îngropăm securea războiului între romanticul Valentin şi kinky Dragobete, pentru că niciunul nu are intenţii rele. Încearcă să ne amintească de inima celui de lângă noi, în caz că suntem mai uituci în restul anului. Cred că ar trebui ca fiecare să-l sărbătorească pe cel mai apropiat de corazonul lui, sau de ce nu, pe amândoi. Până la urmă, ce poate să iasă rău din asta?

Poll for ză pipăl:

Advertisements

3 comments on “Pe ce dată să fim inimoşi

  1. Pai nu stii ca mintile luminate gandesc la fel? De asta avem acelasi sondaj 😛
    Oricum, interesanta informatia legata de cele doua sarbatori; mie mi-a fost prea lene sa o mai caut!
    Bafta in toate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: