Leave a comment

Oamenii nu se schimbă

E un principiu pe care l-am asimilat în timp. M-au convins oamenii pe care i-am cunoscut şi care au încercat să o facă, mai mult sau mai puţin “de ochii lumii”. Un mincinos nu va scăpa de meteahna asta pentru că a fost învăţat o viaţă întreagă să tragă foloase de pe urma neadevărurilor. Un cocalar nu se va apuca niciodată să se cultive, indiferent dacă iniţiativa e a lui sau nu. Va rămâne un coclit căruia maneaua îi va suna bine. Avem dovada faptului că oamenii nu se schimbă în preşedintele României, care ne-a demonstrat ani de-a rândul că nu ne putem baza pe cuvântul lui. Mă refer la promisiunea că va demisiona în 5 minute, la promisiunea că niciodată nu se va alia cu PSD pentru a conduce ţara, şi exemplele sunt atât de multe…

De-asta nu înţeleg de ce face atâtea valuri ştirea cu Mutu depistat pozitiv. Omul ăsta şi-a creat cea mai clară imagine încă de pe vremea când era tânăr şi popular. Violent, afemeiat, drogat. Să le luăm pe rând… A fost cu mulţi ani în urmă un scandal în care era implicat… în timp ce era în cantonament cu echipa naţională, l-a bătut cu o rangă pe un ospătar care îl înjurase cu câteva ore mai devreme. S-a pus batista pe ţambal şi cazul s-a închis. De curând, s-a bătut cu unu’ noaptea, într-un club. Unii spun că era în legitimă apărare, dar cred că aţi prins ideea.

A înscris în poarta tuturor femeilor pe care le-a prins în ofsaid, chiar şi când era însurat cu Alexandra Dinu, dar şi după… A ars-o şi pe curva numărul 1 a ţării la acea vreme, Laura Andreşan. În urmă cu câteva săptămâni au apărut nişte poze recente cu el în care apărea ţinând o fată în braţe, într-un club sau restaurant. Fata, stabilită în SUA, a confirmat că pozele sunt autentice si recente, şi că singurul motiv pentru care face o declaraţie e pentru a nu avea probleme cu actualul iubit. Toate astea s-au întâmplat în condiţiile în care Mucu e om însurat şi a mizat pe ideea că s-a liniştit, că familia e cel mai important lucru pentru el.

După episodul arhicunoscut cu cocaina de pe vremea când juca la Chelski, nu ştiu la ce se aştepta lumea. Să se fi cuminţit, aşa cum încerca el să ne convingă? Să se fi schimbat? Să fi serioşi, un om căruia i-au plăcut viaţa tumultuoasă şi femeile frumoase nu se va simţi niciodată în largul lui plimbându-se prin parc cu copiii şi nevasta. Se vorbeşte despre el ca şi cum cel mai mare talent al ţării o ia pe un drum greşit şi s-ar putea rata. Ţara asta a avut însă talente mai mari decât el, de caracter să nu mai vorbim. A fost la un moment dat liderul unei generaţii de tinichea, mai puţin ratată decât el, totuşi. Acum e un pârlit care riscă să îşi piardă toată averea pentru că în viaţă a luat numai decizii la fel de proaste ca el. A, şi mai dă goluri la o echipă din linia a doua a unui campionat de mâna a doua.

Jegul nu se transformă în săpun. Niciodată.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: